Казах на колегата да я пробва на задна за да няма после ох строших корите или загубих бронята. А и той очевидно не е чувал как боксува съединител и няма как да се ориентира сам. Най-добре е да го смени заедно с помпите, това така и така ще му се наложи в близките 10-20 000 км
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странна миризма след спиране от движение
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНе си
---------- Post added at 08:48 ---------- Previous post was at 08:47 ----------
Ферарито би трябвало да ти тръгне, алфата -неAlfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
https://m.youtube.com/watch?v=lfSCMiMg4-8
Явно буксуване на съединителяLancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26Не моите, твоите, където го караш да сменя безсмислено неща, който евентуално работятAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Тук не е ясно дали е помпата, феродото , лагерът, притискателят ... А ти вече го караш да сменя всичко. Ето с това не съм съгласен. Ами ако има въздух в системата или течността е гренясала и затова се получава проблем? ма дай да сменяме без да сме установили кое е наред и кое не
Аз не съм сменял помпи вече 60к км., т.е. с оригиналните съм (вече 200к км.)
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеТук той е много прав. Аз си взимам маховик валео с другите му салтанати за 650лв. специална цена. Ма вече се набих с едни 120лв. че сложих рециклиран маховик и той се скапа
Това е цената за мен от една много добър магазин тук !Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Аз тази сутрин включих 5-та. Опънах ръчната и почнах да отпускам бавно. Двигателя почна да глъхне и угасна преди да съм пуснал съединителя до край.
А преди малко само докато запалих и тръгнах от работа(на отворени прозорци) и ми замириса в първите 10 секунди още, като се има предвид, че тръгнах съвсем леко, без да я напичам.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПодаде ли малко газ, като прави теста?До колкото разбрах трябва само да отпускам съединителя и да видя как ще реагира колата. След малко пак.................
Comment
-
Първоначално публикувано от Pantheon Покажи съобщениеЕ това никъде не го прочетох.До колкото разбрах трябва само да отпускам съединителя и да видя как ще реагира колата. След малко пак.................
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко приплъзва леко "в начален стадий" моторът може и да гасне от празен ход. Но това не означава, че при по-големи натоварвания, няма да буксува. Затова повтори пробата, но подай малко повече газ (средни обороти).
Comment
-
Изглежда, че съединителят не буксува. Гледай си по-често оборотомера и скоростомера, като караш - най-вече извънградско по някой баир. Трябва да има строго съответствие между показанията на двата уреда за всяка предавка. Ако забележиш, че показанията на оборотомера се увеличават а тези на скоростомера - не, то това означава, че в този момент има буксуване.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment